Gödöllői Grassalkovich Kastély

 

 

Gödöllői Grassalkovich Kastély Gödöllői Grassalkovich Kastély Gödöllői Grassalkovich Kastély

 


A Budapesthez közeli városban található kastély falai közé fontos és kiemelkedő kulturális eseményeket szerveznek, mint a Nemzetközi Hárfafesztivál, Liszt Fesztivál, valamint évek óta sikeresen rendezik meg a Barokk Kastélynapokat és az Adventi Kastélynapokat.

Mindezek mellett lehetőség nyílik céges és családi rendezvények lebonyolítására is, melyhez több különböző méretű, rendeltetésű terem és természetesen történelmi díszlet adott.

 

Rendezvénytermek a Királyi Kastélyban

 

Díszterem

A kastély reprezentatív nagyterme. Fala márványborítású, mennyezetét virágos-indás, aranyozott stukkók díszítik. A terem pompája lehetőséget nyújt ünnepi rendezvények, gálavacsorák, koncertek lebonyolítására.

Befogadóképessége: széksorosan 200 fő.

 

Barokk Színház

Az európai ritkaságnak számító Gödöllői Barokk Kastélyszínház, hazánk legrégebbi fennmaradt újkori kőszínháza. Magyarország egyetlen megmaradt kulisszás rendszerű színházának helyreállítása rangos hazai és külföldi elismerésben részesült. Színházi és opera előadások mellett otthont ad üzleti és privát rendezvényeknek, vacsoráknak.

Befogadóképessége: széksorosan 120 fő.

 

Sisi Szalon

Erzsébet királyné földszinti szalonja három helyiségből áll.

Napközben exkluzív rendezvényhelyszínként használható a három szalon és a hozzá kapcsolódó újonnan felújított terasz.

Befogadóképesség, egybenyitva, közel 150 fő.

 

Kastélypark

A megújult angol tájképi park Erzsébet királyné korát idézi. Különleges helyszínt biztosít nagy létszámú szabadtéri rendezvények, kulturális események, bemutatók, esküvők, családi programok megrendezésére.

 

Királydombi pavilon

A Gödöllői Királyi Kastély parkjának egykori nevezetessége, a királydomb s a ráépített pavilon. A hatszögletű 6,5 méter átmérőjű épületben összesen 54 portré kapott helyet. A pavilon melletti területen lehetőség van esküvői ceremónia megrendezésére.

 

Kastélytemplom

A kastélytemplom helyén eredetileg a község református temploma állt, amelyet Grassalkovich I. Antal elbontatott, hogy felépíthesse a kastélyhoz csatlakozó, gazdagon díszített katolikus templomát. Felszentelésére 1749. május 16-án került sor, védőszentje Nepomuki Szent János. Őt ábrázolja a XVIII. századból való főoltárkép. A főoltár feletti baldachin négy, fekete márványoszlopon nyugszik. A diadalívet a Grassalkovichok címere díszíti. A templom különlegessége, hogy két rokokó stílusú szószéke van.

 

 

 

          Gödöllői Grassalkovich Kastély Gödöllői Grassalkovich Kastély Gödöllői Grassalkovich Kastély